Gilbert Raymaekers wordt ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat

donderdag, 8 februari, 2024

Gilbert Raymaekers, voorzitter van Vief vzw, is sinds kort ambassadeur van Grootouder van het Klimaat. Als voorzitter van een ouderenvereniging vindt hij inclusiviteit zeer belangrijk. Een goed doordacht inclusief beleid kan bijdragen aan een gezonde samenleving en ouderen kunnen een waardevolle rol spelen in alle domeinen, inbegrepen intergenerationele samenwerking en klimaatverandering.

Hieronder kan je zijn motivatie lezen om ambassadeur te worden: 

Als grootouder ben ik doordrongen van de verantwoordelijkheid die we dragen om een duurzame erfenis achter te laten voor onze kleinkinderen, waardoor mijn bewustzijn werd vergroot over de ernstige uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd als gevolg van klimaatverandering.
Daarom wil ik mijn ervaringen delen en een stem geven aan degenen die mogelijk niet gehoord worden. Mijn generatie heeft waardevolle lessen geleerd uit het verleden en heeft de verantwoordelijkheid om deze wijsheid door te geven, zodat we bruggen kunnen slaan tussen generaties, zoals via ons project GensConnect, waarbij we jong en oud verenigen. Een gezamenlijke inspanning om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken, dringt zich op.
Samen kunnen we de druk uitoefenen die nodig is om duurzame beleidsmaatregelen te bevorderen en een krachtige stem te zijn voor de bescherming van ons milieu. Laten we dus samenwerken, inspireren en verandering teweegbrengen.

ga terug