Ben je een ongepaste weergave van een oudere tegengekomen? Meld het ons

vrijdag, 7 oktober, 2022

Ouderen worden in de media en de samenleving vaak negatief en eenzijdig weergegeven. Als je die clichés mag geloven zijn alle ouderen hulpbehoevend, immobiel en afhankelijk van anderen. Vief ijvert voor een genuanceerd en positief beeld van ouderen. Met de beeldcampagne #denkFOUD (www.denkfoud.be) stellen we enkele hardnekkige en discriminerende denkbeelden aan de kaak. Daarbij kunnen we jouw hulp gebruiken.

Waar is Vief naar op zoek?

Kom je in de krant een artikel tegen waarin vooroordelen over ouderen staan? Speelt er een reclamespot op tv of radio waarin een oudere clichématig geschetst wordt? Ben je getuige van een gebeurtenis waarin stereotiep over of tegen ouderen gesproken wordt? Meld het ons. Dat kan via ons online formulier, via info@vief.be of per post t.a.v. Sara Motoi, Vief vzw, Livornostraat 25, 1050 Brussel. Stuur zeker ook je reactie mee op wat je te melden hebt.

Wat doen we met deze meldingen?

De inzendingen worden gebruikt om een stand van zaken te geven over de negatieve weergave van ouderen. Op die manier zetten we een grote stap in de richting van een leeftijdsvriendelijke maatschappij.         

ga terug