Begeleidende tekst Inschrijving: 

 

 
 
 
 
E-mail organisatie: 
Cultuur & crea

Categorie(ën):
Cultuur & crea, Ontmoeting en ontspanning, Sport en bewegen

ga terug

Gegidste wandeling - Van Eyck en de vrouwen

vrijdag 9 oktober 2020
Je altijd al afgevraagd wie de vrouwen op Jan Van Eycks meesterwerken zijn? Ga op wandel met Gandante en ontdek er alles over!        
Vief Gent Rabot-Meulestede

Verken samen met een gids de Gentse binnenstad en kom ondertussen alles te weten over de mysterieuze vrouwen op de schilderijen van Jan Van Eyck. De rijk gedrapeerde stoffen en schitterende juwelen die ze op zijn werken dragen, verraden dat de dames veelal van adel waren. Bovendien geven de portretten een goed beeld van de vijftiende-eeuwse mode. Schoenen voor goed en slecht weer, de hoofddeksels voor verschillende gelegenheden… Alle modegrillen van de middeleeuwers worden uit de doeken gedaan.

 
 
 
 

Praktische informatie

-Wanneer: Vrijdag 9 oktober. 
waar: Verzamelen aan het standbeeld van de Gebroeders Van Eyck (naast duivelsteen en de kathedraal) te Gent
- Aanvang: 14 uur start de wandeling
- Prijs:  8 euro. Inschrijven noodzakelijk.
Inschrijven: tot 5 oktober 2020 of tot volzetting.

Inschrijven kan in het dienstencentrum Brabantdam 101 te Gent. Telefonisch via het telefoonnummer 09/223 19 79 (centrale) of rechtstreeks nummer 09/269 70 37. Via mail naar vief.ov@lm.be.

Door corona vragen wij na bevestiging van uw inschrijving over te schrijven naar het rekeningnummer van Vief Regio Gent BE87 3631 8925 2494 met vermelding van 09/10/2020-Van Eyck en de vrouwen, naam en aantal personen.

 
 
 
 

ga terug