Begeleidende tekst Inschrijving: 

 

 
Cultuur & crea

Categorie(ën):
Cultuur & crea, Sport en bewegen

ga terug

Gegidste wandeling - Het miljoenenkwartier

donderdag 1 oktober 2020
Ontdek architectenwoningen uit het interbellum : Van boerendorp tot Miljoenenkwartier  
Vief Gent Mensen met onze wensen

Architecten hebben Gent door de eeuwen heen vorm gegeven. In deze bijzondere wandeling gaan we dieper in op de gebouwen waar ze net wat meer hun stempel konden drukken: hun eigen woningen. Na de eerste wereldoorlog was Gent op zoek naar meer ruimte voor de stadsuitbreiding. Vooral de hogere burgerij verliet het centrum en vluchtte naar de rand van de stad. Tegelijk was het verkavelen van nieuwe gronden een goede zaak om de tewerkstelling tijdens het interbellum, vooral in de bouwnijverheid, te ondersteunen en de economie meer zuurstof te geven.

In de wijk Sint-Pietersbuiten waar in 1913 nog de wereldtentoonstelling werd gehouden, vond de stad ideale omstandigheden. Op korte tijd werden er ruim 250 gronden verkaveld, bestemd voor de gegoede klasse, van alleenstaande villa’s tot rijwoningen. Dit gaf meer dan 120 architecten voldoende werk voor jaren en was voor hen ook de gelegenheid om zich in de wijk te vestigen en hun kunnen te tonen.

 

Praktische informatie

- Wanneer: Donderdag 1 oktober
- Waar: Congreslaan 2, 9000 Gent
- Aanvang: 14u00
- Prijs: 8 euro. Inschrijven noodzakelijk. 
- Inschrijven: Inschrijven tot 28 september 2020 of tot volzetting.

Inschrijven kan in het dienstencentrum Brabantdam 101 te Gent. Telefonisch via het telefoonnummer 09/223 19 79 (centrale) of rechtstreeks nummer 09/269 70 37. Via mail naar vief.ov@lm.be. Door corona vragen wij na bevestiging van uw inschrijving over te schrijven naar het rekeningnummer van Vief Regio Gent BE87 3631 8925 2494 met vermelding van 01/10/2020- Miljoenenkwartier, naam en aantal personen.

 

ga terug