Vief Antwerpen in Beweging

Toneel 'Fientje Beulemans'

Het stuk speelt in Brussel, waar Fientje, de enige dochter van rijke brouwer Beulemans, wordt uitgehuwelijkt aan Isidoor, enige zoon van concurrerend brouwer Meulemeester. ​Maar Isidoor heeft een rivaal in de persoon van Albert Delpierre, een knappe jonge Parijzenaar die stage loopt bij brouwerij Beulemans en zijn oog heeft laten vallen op Fientje.
Voor wie kiest Fientje? En wat zullen de ouders daarvan zeggen?

Operette De Tsarewitsch GEANNULEERD

Naar jaarlijkse gewoonte richt Vief een operette in van het Vlaams Muziektheater. In 2022 wordt de operette ‘De Tsarewitsch’ van Franz Lehár gebracht; een operette met werkelijk alles erop en eraan, meeslepende muziek, een wervelend ballet en meezingaria’s in een setting aan het hof van de Russische tsaren ergens eind 19de eeuw. Parterre-plaatsen zijn voorbehouden voor Vief-leden. Busvervoer wordt ingelegd (o.a. met vertrekplaats in Antwerpen). De juiste opstapplaatsen en vertrekuren worden later medegedeeld.

Muziekquiz

Gezellig samenzijn met een muziekquiz. In verschillende groepen (van 4 personen) wordt de muzikale kennis van de deelnemers getoetst over verschillende muziekstijlen en thema's. We beloven om geen al te moeilijke vragen te stellen maar wel dat het een leuke namiddag gaat worden vol plezier & fun!

Nieuwjaarsetentje GEANNULEERD

We starten het nieuwe jaar met een etentje. Goede voornemens dus.
Het is enige tijd geleden maar we hebben terug een tafeltje geboekt in het stedelijk lyceum Lamorinière te Antwerpen. We genieten er van de culinaire prestaties van de 5 de en 6de jaars.

Wat staat er op het menu?
Aperitief van de dag * Hapje: courgettesoep | gerookte zalm * Tartaar kalf | zure room | radijs | venkel * Zwezeriken | wortel | ui | groene asperge * Rundsentrecote | dauphine aardappelen béarnaise | rode ui * Mango | passie | biscuit * Koffie/thee

Bezoek Expo 'Ogen die kijken' in Letterenhuis GEANNULEERD

Op 3 oktober 2021 is het 150 jaar geleden dat schrijver Stijn Streuvels werd geboren. Voor het Letterenhuis is dit de aanleiding om het dubbeltalent Streuvels in de kijker te zetten. Met de expo Ogen die kijken toont het Letterenhuis dat Streuvels niet alleen een getalenteerd, gewaardeerd en gevierd schrijver was, maar ook een begenadigd fotograaf. De curatoren Arne De Winde en Lieven Van Speybroeck zetten een spannend samenspel tussen Streuvels’ fotografie en zijn literaire werk op, waardoor er een nieuwe kijk op beide werkvelden van de schrijver ontstaat.

Voordracht 'Het digitale ABC' GEANNULEERD

In onze gedigitaliseerde maatschappij duiken steeds meer en steeds sneller nieuwe termen op. Zo hoor je wel eens spreken over 'streamen', 'hashtag', 'swipen' en 'update'. Doen deze termen je ook spontaan de wenkbrauwen fronsen? Dan biedt deze interactieve voordracht een antwoord. Draai aan het rad en ontdek wat al deze digitale termen betekenen. Samen kennis opdoen op een amusante manier is de kern van deze opdracht.
Alle deelnemers kregen een bundel met alle toegelichte termen mee naar huis.

Bezoek aan het vernieuwde Steen

In The Antwerp Story kan je een parcours volgen waarbij je kamer na kamer steeds meer over het boeiende verhaal van Antwerpen ontdekt. Dankzij interactieve en multimediale ruimtes leer je de geschiedenis van de stad op korte tijd kennen maar bovenal op een originele en verrassende manier. Wat dacht je van een maquette van de Boerentoren waar je kan inzitten? Of een 360°-projectie van de haven? Of een hologram van een mode-ontwerper? Goed om te weten: Het Visitor Center, het panoramadakterras en enkele ruimtes van The Antwerp Story zijn gratis te bezoeken.

Bewegingsles voor senioren

De bewegingsles legt het accent op het beweeglijk maken en soepel houden van spieren en gewrichten.  De conditie wordt op peil gehouden door aangepaste oefeningen.  Tijdens de pauze krijgt u een drankje aangeboden. 
Na afloop kunt u nog gezellig napraten met een lekkere snack.

Bewegingsles voor senioren

De bewegingsles legt het accent op het beweeglijk maken en soepel houden van spieren en gewrichten.  De conditie wordt op peil gehouden door aangepaste oefeningen.  Tijdens de pauze krijgt u een drankje aangeboden. 
Na afloop kunt u nog gezellig napraten met een lekkere snack.

Pagina's