Vief Houthulst

Daguitstap: Bourgondisch genieten, van Matten tot Lambiek

U gaat op ontdekking naar pareltjes in eigen omgeving.
De dag start met een bezoek aan een mattentaartenbedrijf in het mooie Grimminge, Geraardsbergen, waar u in een kleine bakkerij uitleg krijgt over het productieproces van deze lekkernij. U gaat er meteen ook proeven van een stuk versgebakken mattentaart met een geurige tas koffie/thee. Vervolgens klimt u met de autocar naar de top van de welgekende “Muur”, waar u de kloosterkapel kan bezoeken en ook verpozen op het hoogste punt met zicht op de Dendervallei.

Daguitstap: Heerlijk Walcheren

Nederland, zo dichtbij en toch zo anders… Het land van klompen, molens en tulpen heeft heel wat meer te bieden. Daarom een andere kennismaking met onze noorderburen.

Zo reist u in de voormiddag doorheen de Westerscheldetunnel richting Nieuwdorp waar u ontvangen wordt in Boonman’s Wijnmakerij. U maakt er kennis met de Zeeuwse bes. Deze bes wordt gebruikt voor de productie van wijn en vruchtensap. U krijgt uitleg over de bessenteelt en de wijnmakerij, dit met een heerlijke koffie/thee met een Zeeuwse bolus en een glas wijn of sap.

Cursus ‘Spaans voor op reis’

In deze cursus leert u de basis van deze Romaanse taal om zelf Spanje te verkennen. U leert onder andere meer over eten, drinken, uzelf voorstellen, de weg vragen, het weer, naar de dokter gaan, … Kortom veel interessante info in een compacte cursus.

IEDEREEN VAN HARTE WELKOM!

Vragen omtrent het coronaproof zijn van deze Vief-activiteit?
Surf naar www.viefwest.be en klik op ‘Zo blijven Vief-activiteiten coronaproof’.

Workshop ‘Veilig online winkelen’

Een nieuwe rugzak of jas bestellen vanuit uw zetel? Het kan dankzij het grote aanbod aan online winkels vandaag de dag. Tijdens de verschillende lockdowns van het alombekende virus maakte u hier misschien zelf weleens gebruik van. Echter schuilen er hierin ook een aantal gevaren. Tijdens deze workshop zullen we stilstaan bij concrete tips inzake veiligheid waar u best rekening mee houdt tijdens online winkelen.