Vertrek met autocar vanuit diverse opstapplaatsen (minimum 12 personen per opstap).
In de voormiddag brengt u een bezoek aan ’t Hoppecruyt te Proven. Eerst geniet u van een heerlijk kopje koffie/thee en cake. In deze dorpsboerderij duikt u terug in de geschiedenis van de hop en haar geneeskrachtige werking. Tijdens een rondleiding zoekt u uit of de hop nu in de apotheek past. Er wordt kennis gemaakt met de hedendaagse teelttechniek en u kan genieten van het adembenemende hoplandschap. U krijgt van de hopboerin Benedikte een actieve rondleiding in het hopveld, bij de plukmachine, asten en spiekers. Er wordt afgesloten met een proevertje: een ‘Hommelbiertje’ en een ‘Hommelientje’ (hoppraline). We eindigen met Benedikte haar hoppepluklied.
’s Middags luncht u in Brasserie ’t Oud Kerverijtje in Dranouter, te midden van de prachtige natuur. Men reserveert dé specialiteit van het huis: warme en koude gerechten met échte, ambachtelijke, verse producten, gepresenteerd in een authentiek, charmant beenhouwerijtje. De lunch bestaat uit een mix van verse huisgemaakte gerechten.
Na de middag neemt de daggids u mee op sleeptouw doorheen deze boeiende streek. U hoort grensverhalen, verhalen van de oorlog en van de smokkelaars … Een echte ontdekking van een onbekende regio.
Vervolgens bezoekt u de brouwerij Sint-Bernardus te Watou. U krijgt een unieke blik achter de schermen in de brouwerij en bottelarij. Trappist wordt er volgens de oorspronkelijke formules gebrouwen. Met een degustatie en een mooi geschenkpakket met twee hopbieren en bijhorend glas eindigt het bezoek en keert u terug huiswaarts.
Bij annulering door de klant kan Vief nooit de integrale som terugbetalen, we zien na wat door Vief vooraf reeds betaald werd en wat kan gerecupereerd worden.