Uitstappen en reizen

Categorie(ën):
Ontmoeting en ontspanning, Uitstappen en reizen

ga terug

Daguitstap: Heerlijk Walcheren

dinsdag 23 mei 2023

Vertrek met autocar vanuit diverse opstapplaatsen                                    
(minimum 12 personen per opstap).

Nederland, zo dichtbij en toch zo anders… Het land van klompen, molens en tulpen heeft heel wat meer te bieden. Daarom een andere kennismaking met onze noorderburen.
Zo reist u in de voormiddag doorheen de Westerscheldetunnel richting Nieuwdorp waar u ontvangen wordt in Boonman’s Wijnmakerij. U maakt er kennis met de Zeeuwse bes. Deze bes wordt gebruikt voor de productie van wijn en vruchtensap. U krijgt uitleg over de bessenteelt en de wijnmakerij, dit met een heerlijke koffie/thee met een Zeeuwse bolus en een glas wijn of sap.

Daarna gaat u verder naar het Van der Valk restaurant in Middelburg waar er een heerlijk lunchbuffet voor u klaar staat. Het buffet omvat soep, een voorgerechtenbuffet met onder andere carpaccio en gerookte zalm, luxebroodjes en diverse broodsoorten met hartig en zoet beleg.
Als hoofdgerecht is er een vis- en vleesgerecht van de bakplaat met bijpassende saus, dagelijks wisselende warme items zoals saté of ragout, vis- en vleesgerecht, aardappelgarnituur, rijst of pasta en warme groenten, een saladebuffet met rucola, mesclun, tomaat, komkommer en gegrilde groenten, caesarsalade en drie wisselende salades.
Ten slotte is er een dessertbuffet met onder andere taart, muffins, donuts, mousse en schepijs. Typisch voor Nederland wordt dit buffet vergezeld van koffie, thee, melk, verse jus d’orange, diverse sappen en smoothies.

Na deze smaakvolle lunch trekt u verder naar het stadje Veere, het meest unieke (historisch) stadje van Zeeland, waar u kunt genieten van een rondvaart. Deze gaat over het Veerse Meer, vanuit Veere, een zoutwatermeer, dat zowel een natuur- als watersportkarakter heeft. Op het meer liggen zo’n 17 eilanden, waarvan een deel natuur en een deel voor de recreatie. Langs deze prachtige natuureilanden maakt u kennis met de fauna en flora van deze streek. Eenmaal terug aan land heeft u nog de tijd om het stadje met zijn talrijke winkeltjes en horeca te verkennen en plaatselijke lekkernijen te proeven.
Tijdens de reis zal de gids Stefaan Cossey u extra weetjes over de locaties en de streek vertellen.

Praktische informatie

- Wanneer: dinsdag 23 mei 2023
- Waar: opstapplaats volgt later
- Aanvang: opstapuur volgt later
- Prijs: € 70
(Inbegrepen: daggids, autocar, bezoek Boonman’s Wijnmakerij met koffie, een bolus en een glas wijn of sap, lunchbuffet met diverse dranken, rondvaart over het Veerse Meer en een vrij bezoek aan het stadje Veere.)
- Inschrijven: Vief West-Vlaanderen vzw; Tel. 056 25 72 61; info.west@vief.be

Inschrijven is betalen via overschrijving op het rekeningnummer van Vief West-Vlaanderen vzw BE25 3800 8087 9782 met mededeling 230523 – aantal personen – telefoonnummer. 

U ontvangt enkele dagen vooraf nog een schrijven met de verdere details.
Bij annulering kan Vief nooit de integrale som terugbetalen. We zien na wat door Vief vooraf reeds betaald werd en wat kan gerecupereerd worden.


ga terug