Uitstappen en reizen

Categorie(ën):
Ontmoeting en ontspanning, Uitstappen en reizen

ga terug

Daguitstap: Een visfestijn aan de Opaalkust, Frankrijk

donderdag 21 september 2023

Vertrek met autocar vanuit diverse opstapplaatsen
(minimum 12 personen per opstap).

Even helemaal weg en toch zo dicht bij huis: prachtige kliffen, leuke dorpjes, brede stranden, prachtige natuur en vooral gekend om zijn heerlijke verse vis… De Opaalkust in het Franse Pas-de-Calais is een topbestemming. U toert doorheen deze streek met als eerste een stop voor koffie/thee en een heerlijke croissant. Daarna bezoekt u het Museum van de Keramiek in Desvres. De permanente expositie met 700 objecten geeft een volledig beeld van het aardewerk, steengoed en porselein zoals deze in de afgelopen eeuwen zijn geproduceerd.

Côte d’Opale of Opaalkust is bezaaid met charmante badplaatsen en vissersdorpjes omgeven door rotsen, duingebieden, beschermde natuur en een glooiend achterland. De vele plaatselijke actieve vissers brengen dagelijks een rijkdom van vis uit de Noordzee aan. Daardoor zijn daar dan ook talrijke visrestaurants aanwezig met een aanbod van verschillende vismenu’s of heerlijke ‘Fruits de Mer’.
Bij deze uitstap gaat u in een typisch restaurant van zo’n visfestijn genieten. Een echte smaakbom voor de kenners. Vief koos voor een driegangenmenu.

U geniet daarna van de mooie streek en verkent met de autocar de prachtige Opaalkust met een tussenstop aan Cap Griz Nez. Bij helder weer heeft u een prachtig zicht op de krijtrotsen van Engeland.
Een reis door een prachtige streek met een bijhorend culinair hoogstandje.

Praktische informatie

- Wanneer: donderdag 21 september 2023
- Waar: opstapplaats volgt later
- Aanvang: opstapuur volgt later
- Prijs: € 77
(Inbegrepen: daggids, autocar, koffie/thee en een heerlijke croissant, bezoek Museum van de Keramiek, driegangenlunch en een rondrit met stop aan Cap Griz Nez)
- Inschrijven: Vief West-Vlaanderen vzw; Tel. 056 25 72 61; info.west@vief.be

Inschrijven is betalen via overschrijving op het rekeningnummer van Vief West-Vlaanderen vzw BE25 3800 8087 9782 met mededeling 210923 – aantal personen – telefoonnummer. 

U ontvangt enkele dagen vooraf nog een schrijven met de verdere details.
Bij annulering kan Vief nooit de integrale som terugbetalen. We zien na wat door Vief vooraf reeds betaald werd en wat kan gerecupereerd worden.


ga terug