Digitale wereld

Categorie(ën):
Digitale wereld

ga terug

Cursus ‘Smartphone: Google-apps, GPS en Itsme’

woensdag 15 september 2021 tot woensdag 29 september 2021
door Willy Messiaen, regiomedewerker Seniornet Vlaanderen vzw
Vief Brugge Onbegrensd

In minder dan 20 jaar tijd is Google uitgegroeid tot een internetgigant. We kunnen veel meer met Google doen dan enkel zoeken op het internet. In de 1ste les ontdekt u een reeks extra troeven: GMail, Agenda, Maps, Photos, News, de vertaalmachine Translate en YouTube.
Uw smartphone lijkt ook het ideale apparaat om te navigeren: er zit een gps-ontvanger in om uw locatie te bepalen en de navigatie-app brengt u naar uw bestemming. Tijdens de 2de les ontdekt u zowel online als offline toepassingen waarbij u geen wifi of mobiele dataverbinding nodig hebt. Tijdens de 3de les komt u meer te weten over Itsme. Dit is een app om komaf te maken met veel verschillende wachtwoorden, cijfercodes, enz. Met Itsme kunt u via uw smartphone veilig inloggen, gegevens delen en ondertekenen. U leert de app installeren en u krijgt tips over de verschillende toepassingen zoals Mybelgium, Tax-on-web, Mypension, enz.

De deelnemers brengen zelf een smartphone (Android/Apple) mee en voor de 3de les ook hun persoonlijke identiteitskaart met de bijhorende pincode. Eventueel kan de installatie ook gebeuren via de bankkaart met een bankkaartlezer (niet voor alle bankinstellingen mogelijk).

Prijs: € 25 voor de cursus
(syllabus inclusief)

Voor alle details over de speciale promoties neemt u contact op met Vief Brugge Onbegrensd.
Maximum 12 personen, dus snel zijn is de boodschap.

IEDEREEN VAN HARTE WELKOM!
Vragen over het coronaproof-zijn van deze Vief-activiteit? Surf naar www.vief.be/vief-west-vlaanderen en klik op ‘Zo blijven Vief-activiteiten coronaproof’.

Praktische informatie

- Wanneer: woensdag 15, 22 en 29 september 2021
- Duur: van 9.30 uur tot 12.30 uur
- Locatie: zaal van de Liberale Mutualiteit Plus, Revillpark 1 te 8000 Brugge
- Prijs: € 25 per persoon
- Inschrijven: Vief Brugge Onbegrensd; Tel. 0472 95 99 48 (van 21 tot 22 uur); info.brugge.onbegrensd@vief.be

Inschrijven is betalen vóór maandag 6 september 2021 op het rekeningnummer van Vief Brugge Onbegrensd BE09 9730 2425 2357 met mededeling Vief Brugge Onbegrensd – cursus 150921.
 


ga terug