Cultuur & crea

Categorie(ën):
Cultuur & crea, Sport en bewegen

ga terug

Wandelzoektocht - Van Eyck in Gent

dinsdag 25 augustus 2020

Vief Oost-Vlaanderen

Wandelzoektocht Van Eyck in Gent – ism Gandante

Een wandelzoektocht is de ideale manier om een leuke namiddag in je bubbel te beleven en toch iets bij te leren. De wandelzoektocht Van Eyck in Gent is daarom zeer interessant. Zeker een fijn alternatief gedurende het jaar van Jan Van Eyck.

Tijdens deze zoektocht verneem je tal van wetenswaardigheden over de stad, over Jan Van Eyck, over het Lam Gods en zeker ook over de merkwaardige diefstal van het nog steeds niet teruggevonden paneel met de Rechtvaardige Rechters.

Het parcours voert je langs plaatsen en monumenten die Jan Van Eyck gezien heeft toen hij in Gent verbleef in de jaren 1420-1430, of die vandaag nog aan de schilder of aan het Lam Gods herinneren. Onderweg word je uitgedaagd om vragen of puzzels op te lossen en scherpen zoekopdrachten je blik. Je ontdekt details waar je anders achteloos aan voorbij loopt en komt aan de belangrijkste bezienswaardigheden van het historische stadscentrum voorbij.

Je doet de zoektocht op het moment dat het voor jou het beste past. Je hebt enkel een opdrachtenboekje nodig. Met één boekje kan je met z’n vieren aan de slag. Het boekje bevat een reproductie van het schilderij “De aanbidding van het Lam Gods” en is verzorgd uitgegeven zodat het achteraf nog een plaatsje kan krijgen in jouw boekenkast.

 

Praktische informatie

Wanneer: Je doet de wandelzoektocht wanneer het jou past en, op eigen bepaald tempo.
Opgelet : Gelieve de wandelzoektocht zeker 2 werkdagen op voordat u ze zal maken aan te vragen zodat we genoeg exemplaren liggen hebben.

Waar: Je kan het boekje verkrijgen in het dienstencentrum, Brabantdam 101, 9000 Gent.

Prijs: 10 euro per boekje. (maximum 4 personen)

Aanvragen: Dit kan via mail naar vief.ov@lm.be of telefonisch via 09/269 70 37. Betalen kan liefst via overschrijving naar het rekeningnummer van Vief Regio Gent BE87 3631 8925 2494 met de vermelding ‘Wandelzoektocht Van Eyck in Gent + naam’.