Uitstappen en reizen

Categorie(ën):

ga terug

Reis naar de Elzas

zondag 3 september 2023 tot vrijdag 8 september 2023
in samenwerking met Linden Cars
  • Dagreis heen en terug met luxe autocar
  • Verblijf in volpension. 
  • *** Hotel Au Bois Le Sire te Orbey
  • Alle kamers beschikken over bad/douche, WC, flatscreen tv, telefoon, föhn, minibar.
  • Zonneterras, zwembad, bar, restaurant, koffiebar
  • Deze reis is voor iedereen toegankelijk en ook rolstoeltoegankelijk. OPGEPAST : Linden Cars beschikt niet over een liftbus, dus voor de toegang tot de bus is een zekere mate van mobiliteit vereist. Begeleiding van rolstoelgebruikers dient zelf voorzien te worden.

Dag 1:

Start ophaling : 8h00 : Vertrek vanuit verschillende opstapplaatsen volgens inschrijvingen ( Leuven -Vilvoorde – Brussel, Heizel – Halle: volgeladen vertrekken om 9h00)   naar Orbey – Tussenstop voor ontbijt  + lunch onderweg.

Aankomst in het hotel.  Verdeling van de kamers.

Vrije tijd tot aan het welkomst-aperitief om 18h00.

Diner (inclusief drankforfait) en overnachting in het hotel.

Dag 2: Lapoutroie – Colmar

Ontbijt in het hotel.

Geleid bezoek aan kaasmakerij “La graine au lait”.  We leren er over de productie van de kaas Munster en proeven uiteraard van dit lekkers.  Geen kaas zonder drank … we bezoeken tevens ook een traditionele distillerie van Eaux de vie’s en fruitlikeuren en ontdekken hoe deze rijpen tot overheerlijke godendranken.

Lunch in het hotel

We vertrekken naar Colmar in de namiddag.  Hoofdstad van de Wijnen uit de Elzas-route.  Een gids neemt ons mee langsheen alle interessante plekken in de stad : Quartier des Tanneurs, la Petite Venise, La Place de l’Ancienne Douane, la Collégiale Saint Martin, …

Nadien kan u zelf nog wat vertoeven in de stad.

We sluiten deze dag af met een stop in Ammerschwihr, voor een bezoek aan een wijnkelder alwaar we uiteraard proeven van al het lekkers dat de Wijnen van de Elzas ons te bieden hebben.

Retour naar ons hotel.  Diner en overnachting.

Dag 3: Straatsburg

Na het ontbijt vertrekken we naar Straatsburg, de hoofdstad van Europa.

Onderweg stoppen we te Gertwiller voor een bezoek aan het Museum van de Kruidkoek of Peperkoek. Meer dan 10.000 voorwerpen, gerelateerd aan deze lekkernij, staan er tentoongesteld.

We zetten onze rit verder richting Straatsburg en maken er een panoramische rondrit door de stad terwijl de gids ons ronduit vertelt over alles wat we te zien krijgen.

Tevens bezoeken we ook met onze gids de Kathedraal Notre Dame, een imposant stukje architectuur, gebouwd tussen de 11de en 15de eeuw en wandelen langsheen “La Place du Château” en “ Petite-France”.

Lunch in een restaurant te Straatsburg

In de namiddag maken we een boottochtje, zodat we Straatsburg ook eens vanuit een ander perspectief te zien krijgen.

Retour naar ons hotel.  Folkloristische dansavond in het hotel met diner + overnachting.

Dag 4: Kaysersberg – Haut Koenigsbourg

Ontbijt in het hotel.

Rit per autocar naar Kaysersberg.  Een gids voert ons mee doorheen de pittoreske, middeleeuwse stad met haar geplaveide steegjes en typische vakwerkhuizen versierd met smeedijzeren uithangborden.  Bezoek aan het museum :  van Nobelprijs-winnaar voor de vrede Albert Schweizer. Nadien heeft u nog vrije tijd in de stad waarbij u individueel de befaamde kunst-blazerij “La verrerie d’art” kan bezoeken.

Lunch in het hotel

We vertrekken naar het Kasteel van Haut Koenigsbourg langsheen de wijnroute van de Elzas.  Deze versterkte burcht uit de 12de eeuw torent 800m hoog boven het landschap uit.  Onze gids vertelt u over haar bewogen geschiedenis alvorens aan de stad te zijn overhandigd in 1899.

We zetten onze tocht verder naar Riquewihr voor een vrij bezoek aan dit stadje. Bekend door z’n Riesling wijn en 1 van de meest bezochte plaatsen in Frankrijk.

Retour naar ons hotel.  Diner en overnachting.

Dag 5: Gérardmer – Route des Crêtes

Ontbijt in het hotel

De Route des Crêtes is de bekende bergkamroute.  Langsheen deze route ligt Plainfaing waar we een geleid bezoek aan La Confiserie des Hautes Vosges, brengen. Je volgt er het fabricageproces van hun bonbons, gebakken op een houtvuur in koperen ketels.

We zetten de tocht verder naar Gérardmer “ De Parel van de Vogezen” waar we de stad en het grootste meer van de Vogezen ontdekken.

Lunch : in een herberg waar we een traditioneel streekgerecht “ repas Marcaire” nuttigen.

Na de lunch bezoeken we het oorlogskamp uit 1914-18,  de LINGE, waar tussen 20 juli en 15 oktober 1915 een bijzonder dodelijke botsing plaatsvond die 17.000 slachtoffers maakte. Dit slagveld, geclassificeerd als een historische site, presenteert een aspect dat de infrastructuur van het solide Duitse verdedigingssysteem goed bewaard heeft gelaten. De overblijfselen van Franse loopgraven getuigen van deze tragische loopgravenoorlog.

Retour naar ons hotel.  Diner en overnachting.

Dag 6: Retour

Ontbijt in het hotel

8h45 : De reis zit erop.  We laden onze valiezen en zetten de terugtocht in.

Vrije stop voor de lunch onderweg.   Retour naar verschillende opstapplaatsen: vanaf +/- 18h00

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Praktisch:
Prijs
:  € 915 Toeslag single:  + € 170
 

Inbegrepen in de prijs:
* vervoer per luxe autocar
* hotel op basis van volpension
* alle vermelde uitstappen in het programma
* forfait voor de dranken tijdens de maaltijden
* gidsen
* folkloristische avond
* verblijfstaks

Niet inbegrepen:
* eventuele extra toegangsgelden
* reis- en annulatieverzekering
* persoonlijke uitgaven en bezoeken

Tijdstip: Vertrek tussen 8 en 9uur op zondag 3 september 2023
Locatie: Vertrek vanuit verschillende opstapplaatsen naargelang de inschrijvingen (Leuven, Vilvoorde, Brussel (Heizel), Halle)
Inschrijven of informatie: Liliane Vannieuwenborgh (secretaris Vief Vilvoorde) via telefoon 02 251 64 50 of e-mail liliane.vannieuwenborgh@telenet.be