Vief Oost-Vlaanderen

Voordracht - Troost bij het ouder worden

Deze lezing is een samenwerking tussen LM Oost-Vlaanderen, Vief Oost-Vlaanderen vzw en Liever Thuis LM vzw.

Over senioren horen we gelukkig tal van optimistische, zelfs vrolijke berichten. Inderdaad, vandaag genieten veel ouderen van een gelukkige en wijze ‘tweede jeugd’. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. De ouderdom heeft ook zijn onmiskenbaar minder fraaie kanten. Dan heb je troost nodig. Vanuit de naaste omgeving, van de professionele hulp- en zorgverleners…

Digitale infosessie - Duo For a Job

Vief en Duo For a Job slaan de handen in elkaar. Tijdens deze digitale infosessie kom je meer te weten over de mentorwerking. Neem het engagement op in een sociaal en betekenisvol project. Help een jongere met het zoeken naar vacatures, het voorbereiden op sollicaties, het wijzen op belang van gedragcodes, … . Deel je expertise en kennis met de jongere en geef hem op die manier de kans om zijn toekomst uit te bouwen. 

Wandelzoektocht - Van Eyck in Gent

Wandelzoektocht Van Eyck in Gent – ism Gandante

Een wandelzoektocht is de ideale manier om een leuke namiddag in je bubbel te beleven en toch iets bij te leren. De wandelzoektocht Van Eyck in Gent is daarom zeer interessant. Zeker een fijn alternatief gedurende het jaar van Jan Van Eyck.

Tijdens deze zoektocht verneem je tal van wetenswaardigheden over de stad, over Jan Van Eyck, over het Lam Gods en zeker ook over de merkwaardige diefstal van het nog steeds niet teruggevonden paneel met de Rechtvaardige Rechters.